Article content

Δελτίο Τύπου Θεατρική Παράσταση: «Τρίχα-Τρίχα» από τους απόφοιτους του τμήματος «Υποκριτικής Τέχνης» της ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για Άτομα με Αναπηρία στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

Το τμήμα «Υποκριτικής Τέχνης» της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Πυλαίας Χορτιάτη για Άτομα με Αναπηρία, υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με χαρά ανακοινώνει την παρουσίαση της κωμωδίας «Τρίχα – Τρίχα», βασισμένη στην τριλογία κόμικ «Μαλλί με Μαλλί»  του γνωστού σκιτσογράφου και συγγραφέα Αρκά.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 8.00 μμ

Η παράσταση μας μεταφέρει στο καθημερινό περιβάλλον ενός κομμωτηρίου, όπου οι διάλογοι και οι παράλογες καταστάσεις αποκαλύπτουν την κωμικοτραγική πλευρά της ζωής. Με την ευφυή γραφή του Αρκά, οι χαρακτήρες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις χαρές της καθημερινότητας με χιούμορ και σαρκασμό. Η κωμωδία «Τρίχα – Τρίχα» προσφέρει στους θεατές μια διασκεδαστική ματιά στην ανθρώπινη φύση, γεμάτη αξέχαστες ατάκες και στιγμές.

Η παράσταση είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των πρώτων απόφοιτων του τμήματος «Υποκριτικής Τέχνης» της ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για Άτομα με Αναπηρία. Οι καταρτιζόμενοι-ηθοποιοί με αναπηρίες όρασης, με την υποστήριξη των εκπαιδευτών τους, κατάφεραν να μετατρέψουν το πάθος τους για την υποκριτική σε μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση, την οποία συνεχίζουν και τώρα, λίγους μήνες μετά την αποφοίτησή τους. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, δημιούργησαν μια επαγγελματική θεατρική εμπειρία, αποδεικνύοντας ότι το θέατρο είναι προσβάσιμο σε όλους.

ΔΙΑΝΟΜΗ με αλφαβητική σειρά

Γιούλη : Μαρία Ανδρούδη

Αμαλία : Νίκος Αργυρός

Μαρίκα : Καίτη Γκέρτζα

Σάββας : Δημήτρης Κοντολάζος

Σούλα : Τασούλα Κρυσταλλίδου (συνοδός)

Στέλλα : Κατερίνα Κυριαζίδου (συνοδός)

Μαρίζα : Μαρία-Ανθή Νιάνιου

Ιουλία : Γιώργος Ντουγραμματζής

Αλέκα : Στέλλα Προσωτσιανιώτου

Υπεύθυνοι εκπαιδευτές υποκριτικής

Βασίλης Ιερωνυμάκης

Άγγελος Ρούσσος

Θεατρική προσαρμογή-διασκευή-συγγραφή: Άγγελος Ρούσσος

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Ιερωνυμάκης

Επιμέλεια αφίσας: Άγγελος Ρούσσος

Μακιγιάζ : Τμήμα Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ για κωφούς και βαρήκοους σπουδαστές

Καταρτιζόμενες : Ελένη Βελανοπούλου, Ιωάννα Κουσίδου, Ελένη Μητρολάρη

Εκπαιδεύτρια : Κατερίνα Βαΐτση

Με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και της ομάδας: Αναπηρία Όρασης – εθελοντική ομάδα υποστήριξης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Διερμηνείς : Μάγδα Κώτσια & Βάσια Αποστολοπούλου

Ημερομηνία/ Ώρα: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, 8:00 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Είσοδος: Δωρεάν

Χώρος: Αμφιθέατρο Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση:  Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Αγ. Δημητρίου, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 231 096 8531

Πληροφορίες: 2310471524 – 6974118004