Article content

Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με θέμα: «Καθολικά προσβάσιμη παρακολούθηση αγώνα μπάσκετ σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης»

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 9977/12-12-1932 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ &

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ & ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ

ΒΕΡΑNΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-5245001,210-5228333,210-5228365,210-5245578

e-mail: pab@otenet.gr                        web site:  www.pst.gr

Αρ.Πρωτ.: 608                                                           Αθήνα, 11/7/2024

Τομέας: Γραμματείας

Πληρ.: Βίκυ Θωμοπούλου               

ΘΕΜΑ : Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με θέμα: «Καθολικά προσβάσιμη παρακολούθηση αγώνα μπάσκετ σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης»

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κο Δημήτριο Σηφάκη, είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στα πλαίσια του Προολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ στον αγώνα Ελλάδα – Αίγυπτος για καθολικά προσβάσιμη παρακολούθηση με απτική μακέτα και ζωντανή περιγραφή από εθελοντές ειδικούς παιδαγωγούς κατάλληλα  εκπαιδευμένους και καταρτισμένους στην περιγραφή σε άτομα με οπτική αναπηρία. Υπήρξε ιδιαίτερος ενθουσιασμός από τα μέλη του ΠΣΤ διότι κατάφεραν μέσα από αυτή τη συνεργασία και την διαδικασία να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μπάσκετ ανεμπόδιστα, ισότιμα και κυρίως ζωντανά.

Στο ημίχρονο του αγώνα είχαν την τιμή να γνωρίσουν από κοντά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κο Ευάγγελο Λιόλιο καθώς και τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ κο Νίκο Γκάλη, έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό αθλητισμό και χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης, ο οποίος είναι  πρεσβευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης όλων των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.  Ο κος Γκάλης συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ΠΣΤ κο Δημήτριο Σηφάκη και την Γενική Γραμματέα του ΠΣΤ κα Θεοδώρα Φαρδέλα και ενημερώθηκε για τον τρόπο που πραγματοποιείται μια καθολικά προσβάσιμη παρακολούθηση αγώνα μπάσκετ με απτική μακέτα και ζωντανή περιγραφή καθώς και για το πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα για τα άτομα με οπτική αναπηρία. Επίσης, ο κος Σηφάκης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να ενημερώσει  για το πρόγραμμα και τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κο Ανδρέα Ζαγκλή, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και έδωσε συγχαρητήρια για την αξιόλογη καινοτόμα συνεργασία.

Στο τέλος του αγώνα είχαν την χαρά να γνωρίσουν και την μασκότ της ελληνικής ομάδας μπάσκετ, τον Ερμή, να τον γνωρίσουν μέσω της αφής τους και να βγάλουν φωτογραφίες όλοι μαζί.

Η συνεργασία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο με αφετηρία το Τουρνουά Ακρόπολης τον Αύγουστο του 2023 που πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας μπάσκετ με απτική περιγραφή. Συνεχίζει αδιάκοπα έως και σήμερα με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα και με την δέσμευση για συνέχιση αυτής και στο μέλλον, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με μοναδικό στόχο τη συμπερίληψη και την ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα γήπεδα.

Με εκτίμηση

                            Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Τ.

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Δημήτριος Σηφάκης                                                    Θεοδώρα Φαρδέλα