Article content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συμμετοχή του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στην παρουσίαση του φυσικού μεταλλικού νερού ΘΕΟΝΗ της νέας συσκευασίας PET με ενσωματωμένο το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille στο καπάκι

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 9977/12-12-1932 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ & ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ & ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ

ΒΕΡΑNΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-5245001,210-5228333,210-5228365,210-5245578

e-mail: pab@otenet.gr                        web site:  www.pst.gr

Αρ.Πρωτ.: 851                                                                       Αθήνα, 21/10/2024

Τομέας: Γραμματείας

Πληρ.: Βίκυ Θωμοπούλου               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στην παρουσίαση του φυσικού μεταλλικού νερού ΘΕΟΝΗ της νέας συσκευασίας PET με ενσωματωμένο το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille στο καπάκι

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ για να παρουσιάσει τη νέα συσκευασία PET με ενσωματωμένο το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών  Braille στο καπάκι. Η υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας καθιστά το ΘΕΟΝΗ την πρώτη ελληνική εταιρεία στον τομέα των εμφιαλωμένων νερών ενισχύοντας την προσβασιμότητα και την ισότητα στα άτομα με οπτική αναπηρία, καθώς «δίνει το δικαίωμα σε όλους στο νερό».

Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δημήτριος Σηφάκης, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της συμπερίληψης και της ισότητας των ατόμων με οπτική αναπηρία, η Γενική Γραμματέας Θεοδώρα Φαρδέλα, η εκπαιδεύτρια κινητικότητας προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης Ελισάβετ Κούβαρου και το επαγγελματικό στέλεχος Τόνια Εξάρχου.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και εκπροσώπησαν τους φορείς της οπτικής αναπηρίας η κ. Σοφία – Λευκή Χαμονικολάου, Διοικήτρια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, η οποία αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της γραφής Braille στα άτομα με οπτική αναπηρία και η κ. Χρυσέλα Λαγαρία από την Κοιν.Σε.Π. Black Light.

Η εκπαιδεύτρια κα Ελισάβετ Κούβαρου παρουσίασε στους παρευρισκόμενους την υπηρεσία κινητικότητας προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών καθώς και βασικές τεχνικές συνοδείας βλέποντος συνοδού, δίνοντάς έτσι την ευκαιρία στους προσκεκλημένους να γνωρίσουν από κοντά τον χώρο της οπτικής αναπηρίας.

Επίτιμος καλεσμένος ήταν ο κ. Σάκης Ρουβάς, πρεσβευτής του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΘΕΟΝΗ, ο οποίος στον χαιρετισμό του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα και στην κοινωνική συμπερίληψη όλων των ανθρώπων.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών χαιρετίζει την πρωτοβουλία της εταιρείας ΘΕΟΝΗ η οποία προάγει τη συμπερίληψη και δίνει τη δυνατότητα σε όλους ισότιμα την πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό του νερού.

             Με εκτίμηση

                            Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Τ.

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Δημήτριος Σηφάκης                                                    Θεοδώρα Φαρδέλα