Article content

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ 06/09/2024

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

1. Ενημέρωση για τα θέματα του χώρου

Συνάδελφοι, με την επιστροφή μας από τις καλοκαιρινές διακοπές και την έναρξη του φθινοπώρου η Διοίκηση του Συνδέσμου συνεχίζει με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια προώθησης και επίλυσης όλων των αιτημάτων του χώρου μας σε όλα τα κέντρα λήψης κρίσιμων αποφάσεων. Για οποιοδήποτε θέμα θα ενημερώνεστε όπως πάντα, από τον αυτόματο τηλεφωνητή, από τις ιστοσελίδες του Συνδέσμου, με προσωπικό μέιλ, ή καλώντας στα γραφεία μας.

2. Ανανέωση και έκδοση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

Σας ενημερώνουμε ότι η έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ λήγει την 31η Οκτωβρίου 2024. Οι παλιές κάρτες έχουν ήδη λήξει, δεν ισχύουν πια, αλλά επίσης ανανεώνονται μέχρι την 31η Οκτωβρίου. 

Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου.
  2.  Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας ( 67% και άνω).
  3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φωτοαντίγραφο αυτής.
  4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.
  5. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες, ενώ για τους δικαιούχους και δελτίου συνοδού (άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω), χρειάζονται τρεις φωτογραφίες.

Τονίζουμε ότι οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται των εισοδηματικών κριτηρίων και λαμβάνουν Δελτίο Μετακίνησης ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.         

3. Ενημέρωση για την έκθεση τεχνικών βοηθημάτων

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος έχει προμηθευτεί πιεσόμετρα στην ελληνική γλώσσα, ζυγαριές σώματος στην αγγλική γλώσσα και μαχαίρια κουζίνας με οδηγό κοπής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τον κο Καραθανάση στο τηλέφωνο 210-5245001, πληκτρολογώντας το 2 για τις υπηρεσίες και στη συνέχεια το 4 για την υπηρεσία τεχνικών βοηθημάτων, ώρες 07:00-15:00. 

4. Υπηρεσία εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ στην Hellenic Train

Στον αριθμό 2130121121 λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα υπηρεσία εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ από τις 8:30 έως τις 20:30. Στην υπηρεσία αυτή απευθύνεστε για  συνοδεία στους σταθμούς των τρενων από την Hellenic Train.

5. Ενημέρωση για την εγγραφή στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αγίας Παρασκευής για άτομα με αναπηρία

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αγίας Παρασκευής για άτομα με αναπηρία για το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025.

Η ειδικότητα που αφορά αποκλειστικά άτομα με οπτική αναπηρία και θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα  είναι:

-Τεχνικός χειριστής Η/Υ & τηλεφωνικών κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών.

Οι υπόλοιπες ειδικότητες είναι:

-Τεχνικός Μελισσοκομίας

-Τεχνικός κηποτεχνικών εφαρμοφών και έργων πρασίνου

-Τεχνικός μαγειρικής τέχνης-Αρχιμάγειρας

-Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής

-Υποκριτική τέχνη

-Κεραμική τέχνη

-Ειδικός αισθητικής και τέχνης του μακιγιάζ

-Στέλεχος μονάδων φιλοξενίας

-Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας

Την αίτηση εγγραφής σε οποιαδήποτε ειδικότητα σας ενδιαφέρει, μπορείτε να την αναζητήσετε στη σελίδα της Σχολής. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο της Σχολής Αγίας Παρασκευής 210-6002044 ή στο τηλέφωνο της ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ 210-9578090 για όσους ενδιαφέρονται για την ειδικότητα Τεχνικός Χειριστής Η/Υ.

6. Πρόσκληση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για συμμετοχή σε έρευνα του καθηγητή Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κου Μανίκα

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να λάβει μέρος στην πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του καθηγητή Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κου Νεοκλή Μανίκα,  για τις προτιμήσεις σε διάφορα εκχυλίσματα αρωματικών καλλωπιστικών φυτικών ειδών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία θεραπευτικών κήπων για άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης και μη, να το δηλώνει έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2024, είτε τηλεφωνικά στο 210-5229968, είτε μέσω e-mail στο eoty@otenet.gr  με την ένδειξη «έρευνα σε αρωματικά φυτά»,  δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο και e-mail, προκειμένου να του οριστεί σχετική ημερομηνία ραντεβού. Η διάρκεια της έρευνας θα είναι 60 με 75 λεπτά και οι συναντήσεις θα διεξαχθούν στα γραφεία μας, Βερανζέρου 31, ΤΚ 10432-Ομόνοια, 4ος όροφος.

7. Ανακοίνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για την έναρξη νέου κύκλου εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα κινητά αφής

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος, αρχάριος ή προχωρημένος, να δηλώσει συμμετοχή για την ένταξή του στο νέο κύκλο μαθημάτων χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών αφής μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Οι δηλώσεις μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά στο emaileoty@otenet.gr ή στο σταθερό τηλέφωνο 210-5229968.

Τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να επικοινωνήσει μαζί σας ο υπεύθυνος εκπαιδευτής είναι: ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το μέσο στο οποίο επιθυμείτε να εκπαιδευτείτε, καθώς και το επίπεδό σας, αρχάριοι ή προχωρημένοι.

Υπενθυμίζουμε ότι από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες 10.00 με 14.00 ο εκπαιδευτής κύριος Μιχαλόπουλος θα βρίσκεται στα γραφεία μας, Βερανζέρου 31 – 4ος όροφος, προκειμένου να  επιλύει προβλήματα δια ζώσης σχετικά με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά IOS ή Android.

Σημαντική υπενθύμιση: Πριν από την προσέλευση απαραιτήτως θα πρέπει να έχει οριστεί ραντεβού.