Article content

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ18/07/2024

Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία

1. Λειτουργία των υπηρεσιών του Συνδέσμου.

Συνάδελφοι, λόγω θερινών αδειών των εργαζομένων και προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας παρακαλούμε πριν προσέλθετε στο Σύνδεσμο επικοινωνείστε με την αρμόδια υπηρεσία που θέλετε να σας εξυπηρετήσει.

2. Ανανέωση και έκδοση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ.

Σας ενημερώνουμε ότι η έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ λήγει την 31η Οκτωβρίου 2024. Οι παλιές κάρτες έχουν ήδη λήξει, δεν ισχύουν πια, αλλά επίσης ανανεώνονται μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Τα Άτομα με Αναπηρίες που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου.
2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας ( 67% και άνω).
3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φωτοαντίγραφο αυτής.
4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής.
Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.
5. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες, ενώ για τους δικαιούχους και δελτίου συνοδού (άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω), χρειάζονται τρεις φωτογραφίες.

Τονίζουμε ότι οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται των εισοδηματικών κριτηρίων και λαμβάνουν Δελτίο Μετακίνησης ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

3.Ενημέρωση για την έκθεση τεχνικών βοηθημάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος έχει προμηθευτεί πιεσόμετρα στην ελληνική γλώσσα, ζυγαριές σώματος στην αγγλική γλώσσα και μαχαίρια κουζίνας με οδηγό κοπής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τον κο Καραθανάση στο τηλέφωνο 210-5245001, πληκτρολογώντας το 2 για τις υπηρεσίες και στη συνέχεια το 4 για την υπηρεσία τεχνικών βοηθημάτων, ώρες 07:00-15:00.

4. Υπηρεσία εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ στην Hellenic Train.

Στον αριθμό 2130121121 λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα υπηρεσία εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ από τις 8:30 έως τις 20:30. Στην υπηρεσία αυτή απευθύνεστε για συνοδεία στους σταθμούς των τρένων από την Hellenic Train.

5. Ενημέρωση για την προσβασιμότητα στην πλατεία Συντάγματος.

Σε συνέχεια του εγγράφου της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων, σας ενημερώνουμε ότι στις 18-21 Ιουλίου 2024, θα διεξαχθεί το τουρνουά “ATHENS GOLDEN CUP 2024” του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley στην πλατεία Συντάγματος με συνδιοργανωτές την Ε.Ο.Π.Ε., τον Δήμο Αθηναίων και τον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. Λόγω της εκδήλωσης και των εργασιών που απαιτούνται στο χώρο, δε θα υπάρχει πρόσβαση στους οδηγούς όδευσης για τυφλούς στα σημεία της πλατείας που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, για το διάστημα από 17/7/24 έως και 22/7/24.